Skip to main content.

Arnaud Gsell

Schilderkunst, ° 1970


Leeft en werkt in Nijvel (BE)

Het werk van Arnaud Gsell in onze collectie zijn stukken uit de reeksen GHIJK en Pour-down. Beide series zijn kleurrijk met verrassende kleurcombinaties, iets wat zijn stijl helemaal kenmerkt.
De “Pour-Down” schilderijen zijn het resultaat van een verandering in de werkmethode die hij gebruikte voor zijn “Up-Down” schilderijen. Deze laatste werden opgebouwd door een constante stroom verf in verschillende kleuren en diktes gecontroleerd vanaf de bovenkant van het doek naar beneden te laten stromen, lagen verf werden door de kunstenaar geleid.

Het proces van de “Pour-Down” schilderijen is anders omdat men de verf zijn weg heeft laten banen aan de bovenkant en volledig heeft laten weglopen aan de onderkant; de resten van de druppels aan de onderkant van het werk bewijzen dit – zij zijn een cruciaal onderdeel van het schilderij.
De zwaartekracht doet zijn werk en neemt zijn tijd. Soms zijn er geen druppelresten, het bepalen van de perfecte hoeveelheid verf, dat is waar het de kunstenaar om te doen is.


Kunstwerken