Skip to main content.

Kunst voor expats in Brussel

Een expatfamilie verhuisde onlangs van de VS naar Brussel. Om van hun tijdelijke woning toch een echte thuis te maken, hielpen we hen bij de keuze van stijlvolle kunst voor hun nieuwe Brusselse thuis.

Een nieuwe thuis

Expats en diplomaten moeten omwille van hun job vaak verhuizen en vestigen zich regelmatig op een nieuwe plek.

Dit was ook het geval voor een Amerikaanse familie. Zij verhuisden enkele maanden geleden van hun thuis in Noord-Amerika naar een appartement in Brussel. Om zich snel thuis te voelen in hun nieuwe ruimte wilden ze kunst aan de muren; een persoonlijke toets die hen aan hun thuisland doet denken want ook in hun huis aan de overkant van de oceaan hecht de familie een groot belang aan kunst in hun leefruimtes.  Ze kloppen aan bij Bernice om stijlvolle kunst toe te voegen aan hun tijdelijke nieuwe woning en besluiten enkele Belgische kunstwerken te huren.

De inrichting van het pand werd door de nieuwe bewoners minimalistisch gehouden.  Meubels in neutrale kleuren grijs, wit en zwart  laten toe om andere elementen in het interieur gemakkelijk te combineren. Het geheel krijgt hierdoor een rustige en comfortable uitstraling.

(Afbeelding onder: Mark Boekaert – 806-808 – Acryl en papier op linnen)

Keuze voor lokale kunstenaars

De artistieke voorkeuren van de klant wordt besproken en we bezorgen hen een voorstel met kunstwerken op maat van hun interieur.  Foto’s maken het keuzeproces gemakkelijk en niet erg tijdrovend. Er worden voornamelijk rustige kunstwerken in een zacht kleurenpallet gekozen en hier en daar voegt een wandsculptuur extra structuur toe.

Zo komt er in de leefruimte een groot en opvallend schilderij van Hans Bruyneel. De groene kleuren in het doek vormen een perfecte match met de planten die het apartement zullen vullen in een latere fase.

(afbeelding onder: Hans Bruyneel – Nothing is safe except for an hour – Olie op doek)

Elke ruimte een eigen aanpak

In de tienerkamer worden twee zeefdrukken van Nicolas Ory geïnstalleerd. De fluo kleuren en het optisch effect van deze seriewerken geven de kamer een hippe look, een plek waar ongestoord met vrienden kan worden afgesproken of gechat.

Een wandsculptuur met reliëf in hout met fel blauwe kleur en gouden accenten trekt visueel de aandacht naar een nieuw stuk van de ruimte. Deze sculptuur van Magda Dalek werd bevestigd met speciale schroeven in de gyproc wand.

Tot slot krijgt “De Ziener” van Matthieu Lobelle een plaats in de leefruimte. Op ooghoogte van de bewoners installeren we 2 exemplaren van dit stijlvol kunstwerk, een man en een vrouw, op tegenovergestelde muren. De dialoog tussen deze gipsen figuren maakt het geheel af.