Skip to main content.

Kunst huren op kantoor in 5 stappen

Wanneer je een hedendaags kantoor binnenstapt, moet de uitstraling van de ruimte een boodschap overbrengen. Van visueel aangename interieurontwerpen tot innovatieve ruimtes, goed verlichte kantoren en impactvolle zones, vooruitstrevende bedrijven gebruiken kunst om hun omgeving op te waarderen. Kunst huren kan het unieke karakter en professionaliteit van je bedrijf helpen uitdragen.

In de volgende 5 stappen maakt Bernice het je gemakkelijk om te starten met het huren van een kunstcollectie voor je kantoor. We laten je graag een aantal van onze beste voorbeelden zien.

 

beeld: Schilderij van Dupani voor een ontwikkelaar van duurzame industriële verpakkingen in Brussel

1. Je bedrijf komt op de eerste plaats

Neem de tijd om over de essentie van je bedrijf na te denken. Het gekozen kunstwerk voor een bepaalde ruimte moet resoneren met de cultuur en de waarden van het bedrijf.

De veelzijdigheid van de kunstwerken in de Bernice verhuurcollectie biedt talloze mogelijkheden. Door bijvoorbeeld geografisch te denken en kunst te kiezen van kunstenaars uit de omgeving van het bedrijf geeft al verschillende opties. Door je te richten op kunstenaars uit je stad of dorp schep je meteen een band en een verhaal, ongeacht de specifieke thema’s die in de gekozen kunstwerken worden uitgebeeld.

beeld: Fotografie van Marnix Krekels voor een notariskantoor te Aalst

2. Maak een planning

Bernice kan binnen de 2 weken na de goedkeuring van een offerte kunst in je kantoor installeren. Eerst maken we een afspraak en komen we langs om een gedetailleerd voorstel te doen. Heb je nagedacht over je bedrijfswaaarden zoals in stap #1, kan het heel snel gaan. Moedig ook je collega’s aan om zich even met het kunstvraagstuk bezig te houden. Dit brengt ons bij de volgende stap …

 

beeld: Schilderijen uit de serie “I wish I were Italian” door Thomas Dielman voor een farmaceutisch bedrijf in Antwerpen

3. Stel een klein keuze-comité samen

Hoewel het van cruciaal belang is om alle werknemers erbij te betrekken, raden we aan om een comité van 2 à 3 personen aan te stellen om het keuzeproces te stroomlijnen. Door een enquête te sturen naar alle medewerkers om feedback te verzamelen over de gewenste kunstkeuzes zorg je ervoor dat iedereen betrokken is. Een kleiner selectiecomité kan dan de discussie aangaan zonder dat het proces te ingewikkeld en moeilijk te navigeren wordt. Bernice kan een online kunstpeiling aanbieden om dit proces te vergemakkelijken.

Met de feedback van je medewerkers en de begeleiding van het comité, ben je op weg naar een succesvolle integratie van kunst in je kantoorruimte.

beeld: Schilderij van Lisa Spillebeen voor de boardroom van een internationaal advocatenkantoor te Brussel

4. Verken alternatieven

Hoewel we klanten aanmoedigen om alternatieve opties te onderzoeken, is Bernice er trots op te kunnen bevestigen dat ons bedrijf zich onderscheidt door één van de beste diensten in onze sector aan te bieden. Natuurlijk zijn er talloze opties beschikbaar als je kunst voor je bedrijf overweegt, en de keuze komt neer op factoren als waarde, kosten, service en marketingvoordelen.

Diverse bedrijven bieden verschillende artistieke oplossingen aan, variërend van goedkope en toegankelijke fine art posters tot de meer esthetische ervaring. Bernice biedt een Belgische kunstcollectie van hoge kwaliteit.  Al onze klanten worden tevens sponsor van de uitgekozen kunstenaars. Een belangrijk deel van de betaalde huurvergoeding gaat rechtstreeks naar de kunstenaar.

 

beeld: Links: schilderij van Patrick Vertenten voor een kantoor in Beveren – Rechts: schilderij van Bart Daems voor een bankkantoor in Brussel

5. Geniet van je kunst

Nadat de beslissing werd genomen en de kunstwerken zijn geïnstalleerd, kan je iedereen aanmoedigen om een kijkje naar de nieuwe kunstcollectie te komen nemen.

Je kan bevoorbeeld een heuse vernissage organiseren in combinatie met een cocktailuurtje en klanten en partners uitnodigen. Bernice is ervaren in het helpen communiceren over je nieuwe collectie. Je kantoor omtoveren tot een chique ontmoetingsplek voor je netwerk is een stijlvolle manier om de waarde van een fysieke locatie te maximaliseren.