Skip to main content.

Thomas Dielman

Schilderkunst, ° 1977

https://www.brusselblogt.be/author/thomas-dieleman

Leeft en werkt in Brussel (BE)

De kunstwerken van Thomas Dielman in onze collectie maken deel uit van zijn reeks “I wish I were Italian”. De basis voor deze reeks werd tijdens een erasmusjaar in het Italiaanse Parma gelegd. Hier ontdekt de jonge rechtenstudent Thomas de pracht van Italiaanse architectuur en kunst.
Later schrijft hij over deze bijzondere beleving “Schilderijen die er zo smakelijk uitzien dat je er deel van zou willen uitmaken. Sophia Loren en Marcello Mastroianni in Una giornata particolare. Italianen die geboren zijn met smaak in hun DNA en een duizelingwekkende bijdrage hebben geleverd aan de kunstgeschiedenis. Het doet me inzien dat een zoektocht naar schoonheid geen tijdverlies is maar een zeer waardevolle invulling van je tijd.”

Kleuren krijgen een hoofdrol in deze reeks. Benamingen van kleuren hebben veelal een link naar een Italiaanse stad, regio of kunstenaar (Ventiaans rood, Capri-blauw, Magenta,…). De kunstenaar geeft ze in bepaalde delen van een schilderij een abstracte rol, ze worden bewust van elke figuratieve connotatie gescheiden.


Kunstwerken