Skip to main content.

Uitdagende kunstwerken in onze collectie

Hoe een Russische kunstenaar iedereen verbaasde in 1915

Kunst kan soms moeilijk zijn om te begrijpen. Met zijn zwart vierkant schilderij veroorzaakte de Russische Sovjet-kunstenaar Malevitsj een revolutie in 1915. Het werk vormde een radicale breuk met het verleden en met traditionele kunstvormen. Het daagde toeschouwers uit om op nieuwe en andere manieren over kunst na te denken, en niet iedereen was er destijds klaar voor om die sprong te maken. (beeld onder: Kazimir Malevitsj – Black Square – 1915 – Olieverf op doek)

Het is belangrijk te onthouden dat de interpretatie van kunst subjectief is, en wat de één moeilijk te begrijpen vindt, kan de ander duidelijk en betekenisvol vinden. Kunst is bedoeld om gedachten en emoties uit te lokken, en de betekenis ervan kan voor interpretatie vatbaar zijn. Uiteindelijk is het begrijpen van kunst een kwestie van persoonlijke ervaring en perspectief.

Wij zijn ons ervan bewust dat niet elk stuk in onze collectie gemakkelijk te “lezen” is. Maar waarom de uitdaging niet aangaan? Grote kunst (muziek, literatuur, beeldende kunst,…) is soms moeilijk te begrijpen maar doorstaat ook de tand des tijds.

Bernice helpt je om moeilijke kunst te begrijpen

Door context en informatie te verschaffen over elk kunstwerk en elke kunstenaar in onze collectie, kunnen wij onze klanten helpen de gekozen kunst beter te begrijpen.

Wij geven achtergrondinformatie over de kunstenaar, zijn stijl en zijn invloeden. Wij leggen graag de culturele context van het kunstwerk uit, wat kan helpen de betekenis en het belang ervan te begrijpen.

Onze zakelijke klanten kunnen een gratis rondleiding boeken voor de medewerkers die wat extra informatie nodig hebben over de uitgekozen schilderijen. Dit kan een geweldige manier zijn om meer te weten te komen over het kunstwerk en inzicht te krijgen in het creatieve proces van de kunstenaar. Het is een fijne manier om de medewerkers bij het kunst-gebeuren op kantoor te betrekken.

 

Bernice voorziet wie het wenst van bronnen zoals boeken, catalogi en artikelen over de kunstenaar. Deze kunnen helpen het kunstwerk beter te begrijpen en te waarderen.

Samengevat geven we graag waardevolle inzichten en informatie die kunnen helpen het kunstwerk op een zinvollere manier te waarderen en te benaderen.