Skip to main content.

Kunst voor een duurzame werkplek

Hoe kunst kan helpen om uw bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken

Wanneer een bedrijf zich sterk inzet voor duurzaamheid, bewaakt een Sustainability Officer het beleid en stelt hij/zij doelen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zo klein mogelijk te houden.

Kunst kan daarbij helpen.

Huur uw kunstcollectie

Het huren van een kunstcollectie heeft veel voordelen. Het houdt je team gemotiveerd, productief en geïnspireerd en het creëert een professionele bedrijfsuitstraling. Bernice biedt een jaarlijkse roulatie van je huurcollectie. Deze kunstwissel zorgt voor een nieuwe look-and-feel op de werkplek en je hoeft niet steeds de laatste trends op het gebied van kantoordecoratie aan te kopen.

Foto onder: “Zeeland” door Stef De Brabander – schilderij gemaakt op recuperatiemateriaal

In contact komen met lokale kunstenaars

Door een vergoeding te betalen aan de kunstenaars wanneer hun werk wordt verhuurd, steunen onze klanten jonge opkomende talenten. Kunstenares Marjolein Labeeû legt in dit interview uit hoe deze vergoeding haar helpt haar kunst te ontwikkelen.

Kunst op maat

Waarom zou je de muren op kantoor niet gebruiken voor een kunstwerk op maat in de kleuren van het bedrijf?  Bernice helpt je de juiste kunstenaar te vinden.  Dit kan ook een op maat gemaakte manier zijn om de marketingboodschap van je bedrijf uit te dragen en het resultaat ziet er geweldig uit op sociale media! Hier lees je wat streetartist Koerie doet met een bedrijfsmuur.

Afbeelding onder: “Suspicious landscapes – It begins with ambition” van Johan Clarysse heeft een duidelijke boodschap en confronteert de kijker met de problematiek van klimaatverandering.

Kunstwerken met duurzaamheid als thema

Een groeiend aantal Bernice-kunstenaars houdt zich bezig met duurzaamheidsvraagstukken, niet alleen in het thema van hun werken, maar ook in de praktijk van hun kunstenaarschap. Elk van hen heeft zijn eigen stijl, van de materialen die ze gebruiken tot de uiteenlopende concepten die ze behandelen. Magdalena Dalek, Johan Clarysse, Stef De Brabander en Luc Vandervelde werken allen met dit thema of maken hun kunst met gebruikte materialen. Hun kunswerken kunnen gehuurd of aangekocht worden.

Beeld onder: “Zonder titel” door Lux – Luc Vandervelde – gemaakt uit recuperatiemateriaal