Skip to main content.

Kunst in de nieuwe kantoren van Febelfin

Febelfin zoekt naar een finishing touch en kiest voor kunst op kantoor

Eind 2021 verhuisden de kantoren van Febelfin van de Europese wijk naar de omgeving van het Brusselse Noordstation.

Het hedendaagse en frisse interieur van de nieuwe kantoren van de regulator van de financiële sector in België reflecteert perfect waar de organisatie voor staat. De zachte en neutrale kleuren aan de muren en de natuurlijke look van de gebruikte materialen maken het een fijne plek om te bezoeken.  De houten details en de juiste keuze van de stoffen scheppen een aangename ruimte om in te werken. De glazen tussenwanden en de open ruimtes zorgen voor een lichte en open werkplek waar collega’s en bezoekers zich welkom voelen.

 

Om een finishing touch toe te voegen gingen we zorgvuldig te werk. Net omdat er met aandacht en zorg aan het juiste interieur werd gewerkt, moesten ook de kunstwerken passen bij het open en lichte karakter van de kantoren.

Bernice presenteerde kunstwerken in diverse formaten en in verschillende technieken. Op deze manier vulden we het interieur aan waar nodig. We brachten via Belgische hedendaagse kunstwerken kleuraccenten aan op muren die de aandacht kregen. Hier en daar kreeg een kantoor het kunstwerk dat door een medewerker werd uitgekozen.

Door kunst in de werkruimte te integreren, ontstaan er gesprekken tussen medewerkers, gaat het welzijn van werknemers omhoog en wordt er al eens geanimeerd gediscussieerd over wat de bedoeling van de kunstenaar zou geweest kunnen zijn.

 

 

Kunstwerken op bovenstaande foto’s zijn van Bart Vandevijvere, Arnaud Gsell, Waanzin en Cecilia Jaime