Skip to main content.

Kunst huren voor TV series, films en reclamecampagnes

Bernice werkt regelmatig samen met producenten en decorontwerpers. Het werk van sommige van de kunstenaars die we vertegenwoordigen werd reeds uitgekozen voor verschillende internationale TV series en campagnes. We zijn trots dat we het werk van onze getalenteerde kunstenaars op grote schaal helpen verspreiden.

 

Decorbouwers, filmset-ontwerpers en organisatoren van evenementen zijn degenen die de algemene look creëren voor tv-series, films en (bedrijfs)evenementen. Zij geven visueel vorm aan de hele productie. Decorateurs beslissen welke meubels en decoratie gebruikt moeten worden, inclusief de kunstwerken.

 

Onze kunstcollectie kan ook gehuurd worden voor sets en reclame producties. Huurprijzen van de kunstwerken voor korte termijn verhuur worden berekend op basis van de vermelde verkoopprijs, afhankelijk van het kunstwerk. De kunstenaar ontvangt een huurvergoeding zodra het werk is verhuurd, ook voor deze korte termijn verhuur zijn wij ervan overtuigd dat kunstenaars naar behoren moeten worden vergoed.

Hoe zit het met het clearen van de rechten?

Als het kunstwerk slechts heel kort in beeld verschijnt is het waarschijnlijk niet nodig om rechten te clearen. Maar Bernice vereist in alle gevallen de toestemming van en betaling aan de kunstenaar. Het clearen van het kunstwerk zal met de klant besproken worden aan de hand van het soort productie of project.

Referenties:

Kinsel Studio (fotoshoot)
Czar TV (The Missing)
Mindbox (H&M Home campagne)
SBS (bedrijfsevenement)
Decosfeer (Twee Zomers, Hidden Assets, Arcadia, Salamander)
De Mensen / VTM (Telenovelle Lisa)