Skip to main content.

Een grote bedrijfscollectie onder de loep

Een Antwerpse verzekeraar vroeg Bernice om advies over hun bedrijfscollectie. Gedurende meer dan 30 jaar verzamelde dit bedrijf kunst van vele bekende en minder bekende Belgische kunstenaars. Een nieuwe bestemming voor alle stukken werd in vraag gesteld.

Welke kunstwerken waren bedoeld om te bewaren? Welke objecten konden in de eigen kantoren worden geïnstalleerd? Wat is de geschatte waarde van de gehele collectie en moet ze worden opgeslagen in gespecialiseerde magazijnen? Is een restauratie aan te bevelen voor de duurdere stukken? Vele vragen die Bernice wist te beantwoorden.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

 

Het bedrijf verzamelde over de jaren heen meer dan 400 kunstwerken. Sommigen ervan hadden behoorlijk wat waarde, anderen waren quasi waardeloos. Bernice checkte de conditie van elk stuk en legde een digitaal fotoarchief aan van alle kunstwerken. We trachtten de waarde van alle stukken in te schatten en deden aanbevelingen naar een herbestemming. Er werden contacten gelegd met veilinghuizen en opkopers.

 

Het meest waardevolle deel van de eigendomscollectie hebben we ingepakt en werd klaargemaakt voor transport naar een opslagruimte. Een ander deel kreeg een mooie plek op het kantoor van onze klant. Een veilinghuis is een gedeelte komen ophalen en een restant werd verkocht. Een restauratieatelier nam de goede zorg in handen van één van de topstukken uit de collectie.

Dit alles bespaarde onze klant heel wat plaats uit en de kost voor kunstopslag daalde aanzienlijk, waarmee een restauratie kon worden betaald. Collega’s en bezoekers kunnen nu genieten van kunst van Belgische bodem in hun eigen kantoren.

Bezit uw bedrijf een kleine of grote bedrijfscollectie en heeft u vragen over de waarde of opslag van uw kunstwerken? Dankzij onze professionele partnerschappen hebben wij een solide en veilige oplossing. Bel ons of stuur een e-mail en laat ons uw wensen bespreken.