Skip to main content.

Bram Verstraeten

Sculptor, ° 1976

https://www.bramverstraeten.eu/text/

Leeft en werkt in Antwerpen

In de kunstmatige scènes die Bram Verstraeten schept, speelt hij zelf steevast de hoofdrol. De scènes spelen zich af op imaginaire eilanden die worden bevolkt door de kunstenaar zelf en zijn gezinsleden. Als een echte Robinson Crusoe lijkt hij hen mee op avontuur te nemen. Strijdvaardig met een vlag in de hand en een doek om de lenden gaan ze op ontdekking. Elke scène staat op zich maar getoond in een reeks vertellen ze een verhaal.

De sculpturen doen enigszins klassiek aan mede door het ontbreken van kleur en de realistische uitwerking van de figuren. De “Happy Islands” lijken droombeelden uit een onschuldige en zorgenloze kindertijd vervaardigd in klei, hout en metaal. Een rituele dans, een vlottentocht, een gestrande boot… misschien zijn ze het bewijs van een volwassen zoektocht naar vrijheid en geluk.

Met dit maakbaar geluk gaat de kunstenaar aan de slag in recenter werk. Hij isoleert elementen uit de “Happy islands” zoals o.a. een bananenboom en herschept de natuur op een artificiële wijze in serie in epoxy. Zo ook maakt hij een nieuw regenwoud door het bladerdak volgens zijn eigen symmetrisch patroon te gieten.


Kunstwerken


Andere kunstenaars / schilders