Skip to main content.

Marit Otto

Schilderkunst, ° 1970

https://www.maritotto.nl

Leeft en werkt in Zwolle (NL)

 

Deze Nederlandse beeldend kunstenares heeft een erg divers en multidisciplinair oeuvre. Binnen haar kunstenaarspraktijk beoefent Marit de schilderkunst, ze maakt collages, installaties, digital art, fotomanipulatie, video art en 3d.

Kenmerkend voor haar autonome werk is de centrale rol voor de mens in vorm en gedrag. Het is vaak een weerspiegeling van actuele maatschappelijke thema’s maar ook het alledaagse en het persoonlijke zijn belangrijke inspiratiebronnen. Hoewel haar werk esthetisch is om te zien schuilt er vaak een soort onbehagen in. Schurende esthetiek. Deze tweeledigheid of dubbelheid is ook een terugkerend gegeven.

Voor de collectie van Bernice selecteerden we schilderijen uit haar reeks “Metropolitans”. Deze reeks gaat over de urbane bewoner die losgezongen is van zijn betonnen omgeving of is er helemaal mee samengevallen. Hij geeft gehoor aan zijn eigen natuur en breekt met de natuur en natuurwetten. Terwijl zijn verlangen naar de oer natuur nooit afneemt moet hij dealen met zijn betonnen jungle. Als gevangene van wetmatigheden en conventies tast hij/zij de grenzen van zijn vrijheden af.


Kunstwerken


Andere kunstenaars / schilders