Skip to main content.

Christophe Denys

Painter, ° 1974

http://www.christophedenys.be

 

 Leeft en werkt in Moere (BE)

Christophe Denys maakt geen conceptuele schilderkunst en werkt niet met hedendaagse motieven. Hij schildert abstract, zonder met vaste kleuren te werken of er betekenis in te leggen. Zijn schilderijen worden benaderd vanuit de werking van het geheugen. Ook de variatie aan formaten behoort tot zijn ‘picturale taal’. Elk formaat verlangt tenslotte een eigen schriftuur: de werking van een punt, de straling van een vlak of de dynamiek van een lijn werkt anders naar gelang de grootte.  

Een schilderij ontstaat niet moeiteloos en brengt een gevoel van verovering mee. Niet altijd wetende wat de volgende stap is, laat hij zich leiden door het proces van het schilderen. De verf stelt in de eerste plaats zichzelf voor. 

Als je zijn schilderijen van dichtbij bekijkt, dan ervaar je ruis, visuele terreur, rapid eye movement. Het oog wandelt rond in het schilderij, fixeert zich niet op één punt. Bij het bekijken van op een afstand ontstaat er een leesbare, ritmische structuur, stilte. Op die manier zijn de schilderijen tweeledig en dwingt hij de kijker tot een bepaalde manier van kijken. Hij nodigt de kijker uit om de structuren van het doek en het opbrengen van de verf te ontrafelen. Elke toets laat zijn sporen na. 

 


Kunstwerken


Andere kunstenaars / schilders