Skip to main content.

Kunst brengt positiviteit naar kantoor in Gent

Kunst en welzijn op kantoor

Het zijn vreemde en onzekere tijden. Corona deed iets met de wereld en met ons. Het heeft ons doen nadenken over de manier waarop we aan kunst-zaken doen. Hoe kunnen we een kunstverhuur als Bernice herorganiseren en digitaliseren en wat zou het effect zijn op onze manier van werken? Onze dagelijkse routine kan niet meer als vanzelfsprekend worden beschouwd. En als klein bedrijf moeten we onze manier van werken aanpassen. Handschoenen, mondmaskers, handen ontsmetten, social distance,… we zijn allemaal ermee bezig.

Hoe brengen we dit alles – samen met de kunstwerken – tot bij onze klanten? Dit ontdekten we tijdens onze eerste post-lockdown kunstwissel. We brachten een bezoek aan een klant in Gent die om een kunstwissel had gevraagd.

Deze klant, een mode agentuur in Gent, vroeg ons om een jaarlijkse rotatie van hun gehuurde kunstcollectie. Schilderijen en beeldhouwwerken van verschillende kunstenaars zijn verspreid over hun modern gebouw van 2 verdiepingen. De familie kiest samen een nieuwe kunstcollectie uit. Ze doen dit met veel aandacht voor detail en smaak, net zoals ze ook hun eigen business voeren.

Hoe gaat zo’n kunstwissel in zijn werk en hoe wordt dit voorbereid? We hebben de klant eerst een voorstel gemaild.  Door photoshop te gebruiken kunnen we hen verschillende alternatieve kunstwerken voorleggen. De klant vroeg ons expliciet om met kunst wat positiviteit op hun werkplek te brengen na de onzekerheid die de pandemie met zich meebracht.

De kunstwerken gaven een positieve uitstraling aan de ruimtes en brengen een hoopvolle boodschap over aan de werknemers en bezoekers. Nieuwe schilderijen en sculpturen maken iedereen gelukkig en de fel gekleurde kunst brengt hoop voor de toekomst.

 

De installatie van de kunstwerken verloopt vlot, mede dankzij de ophangrails die eerder werden geïnstalleerd. De handschoenen en mondmaskers die we dragen brengen gelukkig geen schade toe aan onze kunstwerken en aan onze manier van werken 😉

Heb je ook hulp nodig bij het bepalen van de juiste kunstwerken voor je kantoor? Geef ons een seintje en we schieten graag te hulp.