Positiviteit op kantoor met kunst

Een klein geluk aan de muur

Het zijn vreemde tijden. Corona doet iets met de wereld en met ons. Het zorgt ervoor dat we even moeten stilstaan bij de aanpak van onze business. Hoe zal een kunstuitleen als Bernice zich moeten reorganiseren en moeten we verder digitaliseren? Wat is hiervan het effect op onze manier van werken net nu onze klanten dit gewoon zijn geworden? Onze dagelijkse routine wordt in vraag gesteld en als mini KMO zullen we onze vertrouwde aanpak toch moeten bijstellen.

Handschoenen, mondmaskers, ontsmettende handgel, social distancing,... we zijn helemaal mee! Maar hoe zal dit zich in de praktijk vertalen? We ondervinden het tijdens onze eerste post-lockdown kunstwissel.

Happy art? We're on it!

Deze klant, een agentuur in Gent, vroeg ons om een jaarlijkse wissel van hun kunstcollectie op kantoor. In deze familiezaak hebben ze een goed oog voor mooie kunstwerken en huren ze schilderijen en sculpturen op kantoor. Er staat en hangt kunst van verschillende kunstenaars verspreid over de 2 verdiepingen van hun nieuw en stijlvol betonnen gebouw.

Ter voorbereiding van ons bezoek stuurden we hen verschillende alternatieven door via email. We gebruikten hiervoor bestaande foto's van de muren en gingen met photoshop aan de slag. Dit voorstel werd intern besproken waarop de familie met een speciaal verzoek naar ons terug kwam.

Ze wilden met kunst een positieve boodschap brengen op de werkplek. Hoe kunnen kunstwerken een positieve boodschap uitdragen en tevens een hoopvol signaal geven aan bezoekers en medewerkers? Kunnen beelden en schilderijen mensen op kantoor gelukkig maken en hoop geven?

Dat kunnen ze zeker! De serie "Eternal Happiness" van Matthieu Lobelle doet hiervoor uitstekend werk in de traphal. Het schilderij "Lalala" van Dominique Van Royen geeft bezoekers een warme en zonnige welkom in de ontvangstruimte. (tekst gaat verder onder de foto's)

Anfentine 3.JPG

Anfentine 1.jpg

Na de publieke ruimtes maakten we werk van een positieve make-over voor de kantoren. Een focus op kleur en lichte werken voor de werkplekken werd goed onthaald. "Ro-Land" van Vicky Lema is een echte eye catcher en de sculptuur "Soft Transitions" van Magda Dalek leidt ons visueel naar "Storm" van Daniela Schwabe. (tekst gaat verder onder de foto's)

Anfentine 2.jpg

Anfentine 4.JPG

Van een goede herstart gesproken... dit alles verliep uitstekend dankzij onze begripvolle klant. De handschoenen en mondmaskers zijn we ondertussen goed gewoon en deden geen afbreuk aan onze installatie en advies-skills. Oef, we kunnen het nog :)

Het is nu een goede tijd om positiviteit op jouw werkplek te brengen. Verras je collega's bij hun terugkeer naar kantoor.

Get in touch en laat ons samen de mogelijkheden bekijken.

anik@bernice.be or 0478 95 36 17