Spot on!

De schilderijen van Hans Bruyneel (°1959, Gent) zijn weerspiegelingen van foto's die hij vindt in albums, tijdschriften en filmopnamen. Deze persoonlijke keuze is de basis van zijn artistieke statement.

In een interview met Marc Holthof legt Hans uit dat hij, net als de meeste van zijn tijdgenoten uit de 21e eeuw, niet de houding aanneemt van een 'plein-airist' uit de 19e eeuw. Hij is niet de kunstenaar die zichzelf en zijn ezel midden in een landschap plaatst. “Ik ben niet echt een landschapskunstenaar”, zegt Bruyneel, “Ik probeer niet - zoals je vaak in de 19e eeuw ziet - om de energie van het landschap, de zee of de lucht weer te geven door de robuustheid van mijn penseelstreken. Dat doe ik helemaal niet. " (lees verder onder de foto - "Looking at the border" - olie op doek - 150x110 cm)

Looking at the Border_150x110.jpg

Zijn schilderijen zijn dus kunstmatige schermen, afbeeldingen van landschappen die op een canvas verschijnen. Het zijn droomlandschappen waarbij elke link naar een fysische realiteit door de kunstenaar werd verbroken. (lees verder onder de foto - "The Search" - olie op doek - 100x160 cm)

DSC_0394kopie.jpg

Net deze dualiteit fascineert de kijker. De doeken van Hans Bruyneel dragen vaak een zekere dramatiek dewelke wordt ondersteund door zijn opvallend kleurgebruik. De landschappen zijn herkenbaar doch onbestaand net als de personages op zijn schilderijen. De in scène gezette figuren wenden hun blik af en kijken niet starend de ruimte in. Dit laatste is van belang in een zakelijke omgeving. (lees verder onder de foto - "The Royal Palace" - olie op doek - 75x65 cm)

Hal - Hans Bruyneel.jpg

Bedrijven kiezen vaak voor opvallende kleuren om hun vergaderzalen of onthaalruimtes een dynamische look mee te geven. De kleuren op de werken van Hans Bruyneel doen het perfect te midden van het zwarte kantoormeubilair en de witte muren. De onderwerpen zijn nooit aanstootgevend maar intrigeren en staan persoonlijke invullingen van de medewerkers/bezoekers toe.

Wil je de kunstwerken van Hans Bruyneel ook bij jou op kantoor? Contacteer ons: anik@bernice.be of Jamie@bernice.be