Fotografie van Nele Van Canneyt

Nele Van Canneyt (°1973, Kortrijk) maakt fotografische beelden waarin ze haar droomwereld projecteert op de realiteit. In haar niet-geënseneerde beelden creëert ze een verstilde weergave van de werkelijkheid. De laatste jaren combineert Nele foto’s van verschillende locaties in eenzelfde reeks. Dit doet ze ook voor haar reeks "Nightwalks".

Binnen deze reeks selecteerde ze voor Bernice de serie "Moon". De meeste beelden zijn genomen bij valavond of bij nacht. Nele Van Canneyt ging hiervoor tijdens haar reizen op zoek naar een "verleidelijk duister en een vreemdsoortige stilte". Je kan de reeks komen bekijken in de Nylonfabrik te Sint-Niklaas van 16-26 mei. De vernissage is op donderdag 16 mei van 18-21u. De kunstenares zal aanwezig zijn en geeft u graag toelichting bij haar werk. Drinks & sweets are on the house! Open elke werkdag van 10-17 uur. Op zaterdag en zondag van 14-18u.

©NVC_beeld uitnodiging_14x20.jpg

Nele van Canneyt studeerde Journalistiek en Communicatiemanagement aan de Artevelde Hogeschool Gent. Daarna studeerde ze fotografie aan de Sint-Lucas Academie Gent (1999-2003) en 2 jaar Specialisatie aan de Sint-Lucas Academie (2003-2005). Daarnaast geeft ze sinds 2013 ook les in fotografie en foto-analyse.