16 november 2017 - save the date!

Veerle Beckers, Yves Velter en Hans Everaert stellen vanaf 16 november hun nieuwe schilderijen tentoon in de Bernice galerie te Sint-Niklaas. De expo loopt van 16-26 november.

Yves Velter is gefascineerd door de mens en vooral de beschouwelijke invalshoek, het gedeelte waar we vertrouwd mee zijn en waar we tegelijkertijd geen vat op hebben. Hij tracht de dingen die aan ons ontsnappen beeld te geven. Hij doet dit met een heel eigen beeldtaal waarbij menselijke figuren in een geïsoleerde omgeving worden voorgesteld. Hun identiteit, context en tijdsbesef is hun ontnomen. Bestaande individuen worden geabstraheerd tot zwarte silhouetten in een tijdloze omgeving en aangevuld door een activiteit of een metafoor die een cryptische geladenheid heeft. Deze sobere en uitgepuurde vormgeving brengt hem tot de essentie.

Yves Velter1The appearance 140x110cm.png

Het werk van Veerle Beckers gaat op een eenvoudige en directe manier over het schilderen zelf. Haar schilderijen zijn gebaseerd op eenvoudige alledaagse beelden, die ze vervolgens op een geabstraheerde wijze op het doek aanbrengt waarbij deze afstand nemen van de realiteit zonder ze volledig los te laten.

Veerle_Beckers_La Colombe .jpg

Hans Everaert 2017_02-29.jpg

links: Veerle Beckers - rechts: Hans Everaert

De schilderijen van Hans Everaert worden gekenmerkt door een aandacht voor het elementaire, voor de onderliggende materialiteit van de dingen. Daardoor ontstaat een beweging weg van het figuratieve, die een ‘vals’ gevoel van abstractie oproept. De kunstenaar schildert ook geen duidelijke onderwerpen: het gaat eerder om ‘mentale landschappen’, vaag vertrekkend van een foto (van een berg, een dorp, een gebouw of een specifieke ruimte), waarin hij abstractie en figuratie elk op hun beurt de bovenhand laat halen.