Expo "Broken Dreams" door fotografenduo EugeenHerman

Meer dan 25 jaar geleden leerden Eugeen Vangroenweghe (1963) en Herman Van Hoey (1960) elkaar kennen. Sindsdien vormen ze het fotografenduo EugeenHerman. Hoewel ze elk vanuit hun eigen perspectief de wereld benaderen, delen ze dezelfde passie voor fotografie. (lees verder onder de foto)

BD_Puygaty__1118_DEF-R.jpg

Sinds hun oprichting geloven ze sterk in het verenigen van diverse diciplines. Met behulp van licht en emotie als collectieve factor ontwikkelen ze een heel verscheiden portfolio met een veelzijdige beeldtaal. Ze zoeken naar de juiste setting en combinatie van plaatsen en mensen om op die manier het perfecte beeld vast te leggen.

"Broken Dreams" is een eindeloos verhaal over de zoete gekheid die ons langzaam overneemt wanneer we van iemand houden en deze liefde opnieuw dreigen te verliezen. De reeks is ontstaan tijdens de vrije momenten van Eugeen en Herman en behoort tot hun niet-commercieel werk. De modellen met wie ze werken worden geportretteerd op een nieuwe, ongedwongen manier op exotische locaties.

Ze tonen ons de andere kant van het beroemde vrouwelijke ideaal. Ze vertellen een verhaal met onverwachte wendingen. Vermoeidheid, verslaving, berusting, verveling,... De beelden zijn strak in compositie en het licht speelt een belangrijke rol en ondersteunt de gemoedstoestand van de modellen. Het esthetisch gehalte van elke foto staat tegenover de rauwe realiteit: ondanks de idyllische setting is niets wat het lijkt. Men wordt mee in het beeld opgenomen en komt terecht in de wereld van de fotografen.

Eugeen en Herman geven niet prijs wie van hen welke foto heeft gemaakt. Dit is niet van belang. Het hoog esthetisch gehalte en hun gezamenlijke passie voor het vak primeert boven eigenbelang en persoonlijke roem.